Dezvoltarea societății civile la nivel local

Continuăm să lucrăm online.
Pe data de 13, 14 și 15 mai s-a desfășurat primele ateliere din cadrul proiectului „Agenda de advocacy în raionul Cantemir – în sprijinul persoanelor cu dizabilități”. Ca scop principal ateleirul a avut identificarea nevoilor persoanelor cu dizabilități din fiecare localitate parteneră (comuna Ciobalaccia, comuna Gotești și orașul Cantemir).
La ateliere au fost implicate Grupurile locale de suport, liderii comunitari dar și alte persoane interesate.
În cadrul atelierului s-a discutat despre: legislația națională și internațională cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, procesul de planificare locală și elaborarea planului de acțiuni pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, conceptul de ”comunitate” și ”comunitate incluzivă”, s-a efectuat analiza SWOT a situației curente din comunitate, apoi s-a lucrat la identificarea problemelor și constrângerilor ce afectează persoanele cu dizabilități conform domeniilor de analiză a comunității incluzive.
Participanții la atelier s-au arătat deschiși pentru a participa la atelier și sunt dornici de a face schimbări la ei în localiate în sprijinul persoanelor cu dizabilități.
Reamintim că Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (Germania), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns