Coalițiile Locale din orașele Leova și Cantemir au aprobat Planurile de Acțiuni 2021

Coalițiile Locale din regiunea de Sud a țării, formate în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” continuă aprobarea Planurilor de Acțiuni pentru sporirea nivelului de transparență bugetară la nivel de comunitate.

Astfel, în luna martie curent, Coaliția Locală din orașul Leova și din orașul Cantemir, au aprobat Planurile de Acțiuni pentru 2021 prin vot unanim a membrilor din Coalițiile Locale. Planurile conțin activități de organizare a Coaliției Locale, colaborare cu Administrația Publică Locală și activități pro-active de implicare.

Una din cele mai importante sarcini ale Coalițiilor Locale în calitate de organ consultativ din partea societății civile va fi asigurarea transparenței sporite în procesul decizional, în mod special la aprobarea bugetului local, astfel încât, în bugetul pentru anul viitor să se regăsească propunerile și sugestiile unui număr cât mai reprezentativ de cetățeni.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftunge.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftunge.V.

Evaluați articolul