Coaliția Locală la Cantemir

Marţi, 3 martie curent, oraşul Cantemir a fost gazda evenimentului de creare a Coaliţiei Locale pentru „Bugetarea Participativă”. 

Şedinţa a fost deschisă de cătreTatiana Seredenco, director executiv al „Asociaţiei Obşteşti Azi” Cahul. Coordonatorul regional al proiectului a vorbit despre partea tehnică de formare a Coaliției. Au fost prezentate obligațiunile și activitățile noilor membri prezenți la ședință. „Cetățenii trebuie sa-și cunoască drepturile și să le folosească în implicarea, elaborarea și planificarea Bugetuli și aveți grijă să nu faceți politică în cadrul Coaliției Locale”, a comentat Tatiana Seredenco.

Şedinţa de constituire a Coaliţiei Locale s-a finisat cu aprobarea Regulamentului de Activitate şi stabilirea noilor membri, fiind 11 la număr, din domeniul educaţiei și mediului de afaceri. A fost desemnat secretarul Coaliţiei, care este Victoria Isac, profesoară de limba engleză, care a mențiionat că Coaliţia poate fi completată cu noi membri din localitate.

Prin activităţile sale, Coaliţia Locală din Cantemir îşi propune să motiveze autorităţile locale pentru o sporire a transparenţei bugetare, să facă inţeles bugetul public pentru cetăţeni, şi să implice cetăţenii în soluţionarea problemelor locale, fiind canalul de comunicare dintre Administraţia Publică Locală (APL) şi locuitorii oraşului.

Astfel de Coaliții Locale vor fi create pe întreg teritoriu al Republicii Moldova (Nord, Centru, Sud, UTA Găgăuzia și regiunea Transnistreană), rolul cărora va fi de a interacționa cu autoritățile publice locale în vederea promovării și implementării instrumentelor de bugetare participativă și participare bugetară la nivel de comunitate.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns