Coaliția Locală Cimișlia și participarea în procesul de bugetare la nivel local

La data de 17 – 18 septembrie curent,  în regim de conferință on-line, au avut loc două zile de instruiri a Modulului 1 din planul de activități a proiectului „Bugetul Meu”, ce are drept scop abilitarea Coalițiilor Locale din regiunea de Sud a Republicii Moldova. 

Membrii Coaliției Locale din Cimișlia au fost informați despre conceptul de participare și cum evoluează participarea în procesul bugetar, inclusiv la nivel local. Cum are loc planificarea bugetului local și care sunt etapele acestei planificări.

În baza calendarului bugetar, explicat de către expertul în domeniul Bugetării Participative, Ana Nedelcu, au putut fi stabilite care sunt acele momente în care cetățenii își pot aduce contribuția la deciziile cu privire la buget, respectiv să se realizeze un proces  bugetar transparent și participativ.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns