UE // Club de dezbatere în orașul Leova

În orașul Leova, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Al. Șciusev în cadrul proiectului ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de apă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui” s-a petrecut Clubul de Dezbatere ”Apă și Sănătate”, la care au participat locuitorii orașului.

Temele discutate la dezbatere au fost:
  • Construcția rețelelor moderne canalizare în orașul Leova;
  • Îmbunătățirea calității serviciului de canalizare și apă potabilă;
  • Îmbunătățirea condițiilor de viață a populației ca urmare a unui serviciu calitativ de canalizare și apă potabilă;
  • Sprijinul financiar nerambursabil din partea UE acordat cetățenilor din localitate.

Localnicii au avut ocazia să-și expună părerile, au fost identificate problemele cu care se confruntă, privind serviciile de canalizare.

La eveniment au participat primarul Alexandru Bujorean, reprezentanți Apă – Canal Leova și Valeriu Porubin, manager local al proiectului, unde au pus accent pe discuțiile cu cetățenii și au răspuns la întrebările lor. Formatul respectiv a dat posibilitate localnicilor să afle cât mai multe despre proiect și conectarea la serviciile de canalizare modernă.

Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Cetățeni Informați și Sensibilizați privind conectarea la serviciile de spă și canalizare din orașul Leova și localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui”. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Asociația Obșteasă Centrul „CONTACT-Cahul”.

#ÎmpreunăMaiPuternici,#Eu4Moldova,#Eu4CivilSocietyMD,#CSOActionMoldova,#DezvoltareRegională

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns