”Cetățeni Instruiți – Comunități Prospere”

A.O.AZI în parteneriat cu DVV International în cadrul proiectului ”Cetățeni Instruiți – Comunități prospere” vor oferi adulților din localitățile raionului Cahul și Cantemir, inclusiv municipiul Cahul cursuri de educare în domeniul: sănătății, mobilizare comunitară, drepturile omului, metode de promovare și realizare a produselor și serviciilor, instruiri în drepturi educaționale, culturale cum ar fi țesutul covoarelor/țoalelor.  Vor fi elaborate și cursuri de educație ecologică și formare în turism, deoarece avem multe locuri turistice, despre care oamenii nu cunosc și vor avea un itinerar turistic în zona Lunca Prutului de Jos.

Localitățile au fost selectate în urma anunțului de selectare și în luna iunie s-a dat START-ul Acordurilor de Colaborare cu Administrațiile Publice Locale din raionul Cahul: satul Crihana Veche, comuna Manta, satul Roșu, comuna Văleni, satul Andrușul de Jos inclusiv a fost semnat Acordul de Colaboare cu Biblioteca Raională Cahul ”Andrei Ciurunga”. În raionul Cantemir, comuna Gotești a fost deschisă pentru Educarea Adulților.

Părțile implicate în proiect au drept scop general susţinerea şi dezvoltarea procesului de promovare a educaţiei adulţilor pe tot parcursul vieţii, incluziune sociala a categoriilor de persoane cu un nivel scăzut de educație, cu capacitate redusă de a concura pe piața muncii, locuitorii din regiunile îndepărtate cu acces limitat la serviciile educaționale, persoanele aflate în situații dificile de viață.

Acest poiect este implementat de către A.O.AZI, desfășurat în pateneriat cu DVV Internațional, finanțat cu suportul BMZ. Federal Ministry for Economic Cooperation and Development.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns