Atelier de lucru privind consolidarea capacităților în implementarea Bugetării Participative în orașul Leova

În cadrul proiectului ”Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Republica Moldova” membrii Coaliției Locale din orașul Leova, reprezentanți APL Leova, consilieri, directori de Instituții Publice și tineri au participat la un atelier de lucru privind consolidarea capacităților în implementarea abordării teritoriale față de dezvoltarea locală prin intermediul Bugetării Participative.

Activitățile de instruire au fost bazate pe implicare, învățare și luare de decizii. A fost prezentat, publicat și completat chestionarul: Opinia cetățenilor asupra priorităților bugetului local 2022. Secretarul Coaliției Locale, Svetlana Petică, câștigătorul proiectului, Ion Calalb și primarul localității, Bujorean Alexandru, au fost implicați în monitorizarea implementării proiectului ”Bugetare Participativă” (cum are loc procedura de achiziții, cum au loc desfășurarea lucrărilor și când va fi dat în exploatare).

Urmează cea de-a doua ședință de lucru, unde participanții vor învăța despre Leadership, Participare civică și bugetară, dezvoltare comunitară, metode de implicare ale cetățenilor la acțiuni comunitare.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Proiectul este  implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns