Asistență materială oferită refugiaților din r-nul Cahul

Refugiați (adulți, copii) au beneficiat de asistență materială în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la incluziunea socială a fetelr și femeilor refugiate”.

În luna noiembrie au fost colectate necesitățile prioritare ale refugiaților din r-nul Cahul. Asistența materială a fost oferită prin intermediul voucherilor, astfel având posibilitatea să-și aleagă bunurile după preferințe individuale, culoare și mărimea necesară.

Scopul acestui proiect este de a promova coeziunea socială, de a le oferi suport informațional și asistență materială beneficiarilor proiectului. În cadrul activităților participanții au primit consultanță juridică, psihoogică, direcționare către servicii medicale și direcționați către instituțiile care le pot satisface nevoile și solicitările.

Această activitate este realizată de către A.O. „AZI” în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la incluziunea socială a fetelor și femeilor refugiate”, parte a proiectului „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților în Republica Moldova” implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women
și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.
Conținutul acestui material este în întregime responsabilitatea autorului și nu reflectă neapărat opinia AO IVC, al WPHF și UN WOMEN.

 

Evaluați articolul