Activităţile continuă de la distanţă

  Miercuri, 15 aprilie curent a avut loc şedinta on line dintre secretarii Coaliţiei Locale, reprezentantul regiunii Sud, Tatiana Seredenco şi Stas Ghileţchi, reprezentant Expert-Grup.

După formarea Coalițiilor Locale  și semnarea Memorandumurilor, activităţile vor fi efectuate la distanță și anume prin intermediul on line. Trebuie  realizate trei dintre ele:

  • Analiza lacunelor, privind participarea în procesul bugetar (în baza chestionarului elaborat de către echipa de experți naționali);
  • Elaborarea primului draft de plan de acțiuni (atât pentru autoritatea locală, cât și pentru coaliția locală);
  • Analiza independentă a bugetului (în baza informațiilor disponibile pe site, dar și conform informațiilor oferite de către autoritatea locală).

Toate aceste acțiuni sunt prevăzute în memorandumul care a fost semnat între părțile implicate în proces.

”Pentru anul 2020 va fi elaborat un plan de acțiune pentru Primărie și pentru Coaliția Locală. Așteptăm ca aceste acțiuni să fie realizate de către Primărie și totodată membrii Coaliției Locale să fie la curent cu aceste acțiuni”, a declarat Stas Ghilețchi.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul