”Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”

AO AZI, partenr local în cadrul proiectului  ”Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”,  în perioada lunilor iunie –iulie 2020  a  desfășurat  campania  de informare și sensibilizare a cetățenilor din  privind   diminuarea discriminării și promovarea condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități la infrastructura socială din raionul Cahul.

În cadrul campaniei au fost organizate:

–  Concurs de desene ON-LINE cu tema: ”Satul meu / Orașul meu accesibil pentru TOȚI ” la care au participat copii din mnc. Cahul, dar și din s. Gotești rn. Cantemir, 63  de copii.

 

Aici ținem să mulțumim copiilor și părinților de la grădinița nr. 9  “Scufița Roșie” mnc. Cahul pentru implicare și participare, pentru desene creative.

O apreciere deosebită întregului colectiv pentru interesul manifestat pentru concurs.

TOȚI copii au primit premii de participare.

Avem viitor, atunci cînd copiii văd orașul, satul lor – accesibil pentru toți cetățenii indifierent de abilitate sau dizabilitate.

 

Flashmob cu tema “De la drept la  accesibilitate” la care au particpat tineri cu dizabilități, voluntari AO AZI, CETĂȚENI ai mnc. Cahul.

Cetățenii au fost informați despre dreptul persoanelor cu dizabilități la accesibilitate, au fost rugați să-și  expună  părerea lor privind accesul persoanelor cu dizabilități la infrastructura locală (drumuri, trotuare,  instituții de menire socială).

Activitate în cadrul Proiectului ”Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implimentat de către Alianța Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități AOPD, parte a Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Republica Moldova, implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă APE, Asociația ADEPT, Expert-Grup și ProEuropa.

Scopul proiectului „Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități” este de a contribui la consolidarea rolului societății civile și sporirea incluziunii persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesabilitate la nivel local.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns