”Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”

La data de 10 octombrie 2020  a avut loc   campania  de informare și sensibilizare a cetățenilor din satul Manta, mun. Cahul  privind   diminuarea discriminării și promovarea condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități la infrastructura socială.

–  Seară de film, la care au participat locuitorii satului Manta, mnc. Cahul, dar și din localitățile vecine,( Crihana Veche,Pașcani), cca. 50 persoane.

Tinerii  au fost informați despre dreptul persoanelor cu dizabilități la accesibilitate, atât tinerii cât și unii părinți au fost rugați ca să îți expună parerea lor  cu privire accesul persoanelor cu dizabilități  și anume la infrastructura socială-locală (drumuri, trotuare,  instituții de menire socială) și au privit un film promoțional depsre problemele și necesitățile persoanelor cu dizabilități.

https://www.youtube.com/watch?v=3snL_INdvAg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2yUcvWFuO24icvJIE_M-obGW2rrKUxafZT7gSvsWKUOpm_i7HwtcehMAY

După vizionarea filmului, tinerii  au discutat  despre problemele persoanelor cu dizabilități, care ar fi soluțiile, depre respectarea drepturilor fiecărui cetățean, indiferent de abilitate sau dizabilitate.

 

Activitate în cadrul Proiectului ”Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implimentat de către Alianța Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități AOPD, parte a Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Republica Moldova, implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă APE, Asociația ADEPT, Expert-Grup și ProEuropa.

Scopul proiectului „Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități” este de a contribui la consolidarea rolului societății civile și sporirea incluziunii persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesabilitate la nivel local.

 

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns