Academia de formare a femeilor

Academia de formare a femeilor, prima activitate realizată  de către A.O.”AZI” în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la incluziunea fetelor și femeilor refugiate” parte a proiectului „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților în Republica Moldova” implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Unul dintre obiectivele principale al acestui proiect este: Abilitarea femeilor și fetelor, inclusiv cele refugiate, pentru promovarea activă și protecția drepturilor.

Scopul activității a fost de a informa fetele și femeile refugiate despre posibilitatea de a beneficia de informație/consultanță: juridică, psihologică, medicală specializată, unde vor primi servicii speciale pentru copii. Fetele și femeile vor fi consultate și readresate conform necesităților lor precum și altor servicii existente în raionul Cahul.

Academia de formare a femeilor continuă, iar activitățile din cadrul acesteia vor fi organizate de către A.O.”AZI” în spații sigure, unde fetele și femeile se vor simți în siguranță și liniștite psiho-emoțional.

Conținutul acestui material este în întregime responsabilitatea autorului și nu reflectă neapărat opinia AO IVC, al WPHF și UN WOMEN.

 

Evaluați articolul