Abordarea teritorială a dezvoltării locale în or. Leova, or. Cantemir și s. Sălcuța

Coalițiile Locale din satul Sălcuța, r-nul Căușeni, din orașele Leova și Cantemir, au participat, în perioada 8-12 martie curent, la sesiunile de instruire cu privire la Abordarea teritorială a dezvoltării locale (ATDL), discutând despre elementele cheie care necesită efort semnificativ ce ține de localizarea politicilor și asigurarea caracterului lor multidimensional pentru a putea atinge obiectivele ATDL.

Obiectivele de instruirilor au fost:

  • Ce este ATDL și care sunt obiectivele acesteia;
  • Identificarea politicilor naționale de susținere a dezvoltării urbane și rurale;
  • Identificarea metodelor potrivite pentru diferite localități prin care poate fi promovat activismul civic, capacitatea de conducere și parteneriatele dintre mediul public și privat;
  • Înțelegerea legăturii dintre descentralizarea administrativă și dezvoltarea economică locală.

Participanții au fost întrebați care sunt metodele de colaborare cu APL-urile și ce tehnici și metode ar putea fi aplicate pentru o colaborare eficientă?

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftunge.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftunge.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns