”Cei mai importanți agenți ai schimbării în lumea noastră sunt cetățenii activi.„ Barack Obama

Și luna aceasta membrii Grupurilor Locale de Inițiativă din cele trei localități (Tătărești, Văleni, Crihana Veche)” s-au întrunit în ședințe de lucru. Fiecare grup a lucrat asupra regulamentului privind bugetarea participativă pentru anul 2024, de asemenea s-a înaintat către APL un demers prin care se solicită aprobarea regulamentului fiind alocate resursele necesare pentru acțiunile cetățenești din bugetul local pentru anul 2024.

La demers au fost anexate regulamentul privind bugetarea participativă pentru anul 2024 și formularul de aplicare a proiectelor.

!!! Bugetarea participativă în localitățile rurale este foarte importantă deoarece le oferă locuitorilor șansa de a  lua parte la procesul decizional privind utilizarea resurselor financiare ale comunității lor. Prin implicarea cetățenilor și a proiectelor locale se poate îmbunătăți calitatea serviciilor și infrastructurii, rezolvând nevoile reale ale comunității. De asemenea, această abordare încurajează transparența și responsabilitatea în administrarea fondurilor publice, sporind încrederea între cetățeni și autoritățile locale.

Aceste activități au fost realizate  de Asociația Obștească ”AZI„ în cadrul proiectului ”Consolidarea mecanismelor de responsabilitate socială„ cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestora reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

People in Need Moldova

EU4Accountability

European Union in the Republic of Moldova

ALDA East

European Partnership for Democracy

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns