Activitate de prevenire a violenței și de împuternicire a fetelor / femeilor din mun. Cahul și din Ucraina

În cadrul proiectului ”Ludoteca – spațiu sigur și prietenos pentru TOȚI copiii”, femeile, tinerele, mamele copiilor refugiați din Ucraina au participat la activitatea de prevenire a violenței și de împuternicire a fetelor / femeilor, instruiri privind egalitatea de șanse.
În timp ce copiii sunt antrenați în activități ludice, de socializare, Asociația Obștească ”AZI” a organizat cea de-a treia ședință de informare și prevenire a violenței și de împuternicire a fetelor / femeilor privind egalitatea de șanse pentru fete / femei refugiate din Ucraina, cât și pentru femeile din mun. Cahul.
La activitate s-au oferit informații despre angajarea-n câmpul muncii a refugiaților, cum pot avea statut de refugiat întărit, unde pot apela în caz de discriminare și cum pot fi înscriși în instituțiile de învățământ copii acestora.
În cadrul evenimentului organizat de A.O „AZI” au fost împărțite pachete cu produse alimentare refugiatelor, produsele fiind procurate cu suportul A.O. Parteneriatul Aachen-Moldova pentru care le multumum din suflet.
Proiectul este implementat cu suportul Terre des hommes Moldova în cadrul proiectului„Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”, parte a proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns