”Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”

”Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”
Proiect desfășurat în perioada august 2021 – noiembrie 2022, scopul proiectului a fost să susțină societatea civilă locală din regiunile Cahul și Ungheni în promovarea egalității de gen și abilitării femeilor, precum și să ofere suport familiilor refugiate din Ucraina din cauza războiului și stabilite în aceste regiuni.
8 organizații din Cahul și Ungheni au beneficiat de suportul Terre des hommes. Acestea au implementat inițiative locale și au amenajat spații prietenoase pentru mamele și copiii refugiați din Ucraina și pentru membrii comunității, ajungând până la 2500 de beneficiari.
Familiile din Cahul și cele refugiate au beneficiat de o bibliotecă cu jocuri, activități și premii, asistență juridică și informațională iar după finalizarea proiectului continuă să susțină famiile.
În incinta Consiliul Raional Cahul, et. 2 este amplasată o expoziție de poze din cadrul proiectului, 16 zile de expoziție.
Proiectul „Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni” a fost implementat de Terre des hommes – Moldova cu suportul financiar oferit în cadrul Proiectului „EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women.
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns