De ziua Europei, Asociația Obștească ”AZI” a organizat un velor tur în cadrul proiectului ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” , finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Localitățile partenere: sat. Roșu, Crihana Veche, Cotihana și Mun. Cahul au fost gazde ale acestui eveniment. Directorul Executiv al Asociației a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Europei pentru cetățenii din localitățile partenere. A vorbit despre sprijinul financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene acordat cetățenilor localităților partenere în proiect, și despre promovarea valorilor europene.
În parteneriat cu Şcoala De Arte Plastice Pentru Copii din Mun. Cahul a fost organizată o expoziție de desene cu genericul “Servicii de Apă și Canalizare moderne prin proiecte Europene”. Expoziția a fost amplasată în Piața Îndependenței din Mun. Cahul.
Obiectivele velo turului ”Pedalez prin UE și Moldova toată atunci când beau apă curată” au fost:
- sensibilizarea cetățenilor din localitățile partenere privind sprijinul financiar nerambursabil din partea UE acordat cetățenilor localităților partenere în proiect, promovarea valorilor europene;
- senzibilizarea cetățenilor privind serviciile calitative de canalizare și consumul de apă potabilă, îmbunătățirea stării de sănătate a populației datorită reducerii poluării mediului, în special a surselor de apă.
- promovarea modului sănătos de viață în rândul participanților și populației localităților;
- popularizarea ciclismului în rândul tinerilor și adulților ca metodă de cunoaștere, descoperire și stabilirea de contacte amicale.
Asociația Obștească ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.
#ÎmpreunăMaiPuternici,#Eu4Moldova,#Eu4CivilSocietyMD,#CSOActionMoldova,#DezvoltareRegională