UE // Locuitorii municipiului Cahul și din satul Crihana Veche informați și chestionați

UE // În urma Workshop-urilor cu tinerii din mun. Cahul, cetățenii au fost informați despre serviciile de canalizare.

Tinerii din sectorul Lipovanca al mun. Cahul, împreună cu liderul grupului și voluntarii de la A.O. ”AZI” au mers de la casă la casă pentru a aduce la cunoștință localnicilor cât este de benefică conectarea la serviciile de canalizare și cum se poate îmbunătăți condițiile de viață a populației ca urmare a unui serviciu calitativ de canalizare. Tinerii au adus argumente cum se poate îmbunătăți starea de sănătate a populației datorită poluării mediului, în special a surselor de apă.

La întîlnirea cu locuitorii din sectorul Lipovanca au fost împărțite pliante informative. Informarea cetățenilor continuă și-n sectoarele: Lapaevca, Ghidro, Valincea și Focșa a municipiului Cahul.

Chestionarea cetățenilor din Crihana Veche, r-nul Cahul, privind serviciile de canalizare din localitate, a avut loc sâmbătă, 20 martie curent, unde Grupul Local împreună cu voluntarii A.O. ”AZI” au colectat informații de la cetățenii din comunitate pentru a analiza care sunt problemele întâlnite, întrebările frecvente, nemulțumirile. Care sunt necesitățile la care va trebui de atras atenția.

Chestionarul presupune colectarea de date privind informațiile referitoare la nivelul satisfacției al locuitorilor din localitate față de serviciul de asigurare cu apă potabilă. Pentru o dezvoltare mai rapidă și avansată este nevoie de părerea localnicilor față de un serviciu nou de canalizare.

Chestionarea va continua și rezultatele vor fi discutate cu reprezentanți APL și operatorul Apă – Canal Caul, astfel încât să faciliteze conectarea la serviciile de canalizare.

Asociația Obșteasă  ”AZI” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Comunități Informate, Sensibilizate privind conectarea la serviciile de canalizare” în Municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana), satul Crihana Veche, satul Roșu. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Evaluați articolul