„Start” pentru Coaliţiile Locale în regiunea de Sud a Moldovei

Vineri, 28 februarie, în orașul Cimișlia s-a dat start formării Coalițiilor Locale în regiunea Sud a proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”.

La eveniment a participat, Stanislav Ghilețchi, expert al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), care a apreciat calitatea documentelor cu date deschise a bugetului orașului Cimișlia. Expertul a propus membrilor prezenți la ședință o serie de activități precum: întâlniri cu cetățenii, deplasări în teritoriu etc. „Această diversificare a evenimentelor va face auzită vocea cetățeanului, deoarece comunicarea, cu părere de rău, se pierde”, a spus reprezentantul IPRE.

Despre etapa tehnică de formare a Coaliției, precum și care este semnificația coaliției, din câți membri este compusă, care sunt obligațiunile și rolul acesteia, a vorbit reprezentantul regiunii Sud al proiectului, directorul executiv al Asociației Obștești Azi Cahul, Tatiana Seredenco.

La finalul acestei întâlniri a fost creată Coaliția Locală, a fost ales secretarul Coaliției, în persoana lui Nicolae Hristov, director executiv A.O. ALDA, și a fost aprobat Regulamentul de Activitate al Coaliției Locale.

Coaliția locală prevede implicarea unui grup de oameni din diferite domenii, precum și în diverse activități, cum ar fi: servicii sociale calitative, drumuri, grădinițe, școli, locuri de muncă. Obiectivul principal a Coaliției este de a ține cont de opinia și necesitatea fiecărui cetățean pentru o transparență eficientă a bugetului local.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftunge.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftunge.V.

Pagina principala

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns