O formă nouă de comunicare prin activități de mobilizare comunitare

Atelierul de Creație din sat. Baimaclia, r-nul Cantemir a prins culoare în cadrul proiectului ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” – un proiect care a oferit șansa refugiaților din r-nul Cantemir să se integreze mai ușor, să participe la activități comunitare și să socializeze.

Scopul mobilizărilor comunitare petrecute în sat. Baimaclia, r-nul Cantemir a fost de a învăța împreună cu refugiații despre localitatea în care sunt găzduiți, să identifice problemele cu care se confruntă, să organizeze campanii de informare și să ușureze procesul de integrare a persoanelor venite din Ucraina prin sesiuni de comunicare, ședințe de lucru cu autoritățile locale și întâlniri lunare unde vor petrece activități culturale, civice și de creștere a gradului de implicare socială a refugiaților.

Tematicile abordate au fost:

  • Bariere eliminate pentru comunicare eficientă. Comunicare cetățeni – autorități;
  • Autoritățile locale și suportul de identificare a surselor pentru refugiați;
  • Accesul la studii și educație non-formală în rândul refugiaților și non refugiaților;
  • Servicii de suport pentru refugiați și non refugiați, privind integrarea în comunitate;
  • Dialog juridic pentru refugiați și non refugiați din r-nul Cantemir pentru îmbunătățirea respectării normelor legale pe teritoriul Republicii Moldova.
Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”
Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns