Coaliția Locală

   Vineri, 28 februarie, în orașul Cimișlia și satul Sălcuța r-nul Căușeni, va avea loc crearea Coaliției Locale în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”.

   La eveniment va fi aprobat “Regulamentul  de activitate al coaliției locale pentru transparență bugetară” și se va discuta despre: dispoziții generale, principiile de activitate ale coaliției, obiectivele, structura și activitatea ei.

   Obiectivul general al proieсctului urmărește să sporească implicarea societății civile la nivel local și să crească transparența, eficiența și eficacitatea proceselor de elaborare și executare a bugetelor, prin participarea și monitorizarea din partea societății. Bugetarea participativă presupune crearea a 25 coaliții locale pe întreg teritoriu al țării (Nord, Centru, Sud, UTA Găgăuzia și regiunea Transnistreană). Coalițiile urmează să cuprindă circa 750 de membri din societatea civilă, sector privat, reprezentanți ai prestatorilor de servicii publice la nivel local, rolul cărora va fi de a interacționa cu autoritățile publice locale în vederea promovării și implementării instrumentelor de bugetare participativă și participare bugetară la nivel de comunitate.

   Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Evaluați articolul
Împărtășește cu prietenii
Asociatia Obsteasca AZI
Lasă un răspuns